svetvomne.sk

Karamelovo - nektarínkový obrátený koláč

Šťavnatý letný koláč k poobedňajšej kávičke či čaju o piatej.

 

Počet porcií: 16

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava nektaríniek

nektarinky 500 g

Nektrínky umyjeme, rozpolíme a nakrájame na kúsky.

Príprava nektaríniek

2. Karamel

cukor kryštálový 100 g  maslo 100 g

Do kastróla nasypeme kryštálový cukor. Postupným zahrievaním a miešaním ho skaramelizujeme. Pridáme maslo a miešame do zriedenia karamelu a rozpustenia masla. Do karamelu vložíme nektarinky.

Karamel

3. Príprava cesta

vajce slepačie 4 ks  cukor kryštálový 50 g  cukor vanilkový 8 g  soľ  citrón 1 ks

Vajcia vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli. Pridáme strúhanú kôru z chemicky neošetreného citróna. Nektarínky scedíme a karamelovo - maslový roztok vlejeme do vajec, zamiešame.

Príprava cesta

4. 

maslo 10 g  vločky ovsené 50 g

Pekáč vymastíme maslom a vysypeme ovsenými vločkami. Na dno rovnomerne rozložíme nektarínky.

5. 

múka hladká 200 g  kypriaci prášok do pečiva 12 g

Do vaječnej zmesi pridáme múku v ktorej sme rozmiešali kypriaci prášok a cesto do hladka vymiešame. Nalejeme ho na nektarínky.

6. Pečenie

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C cca 20 až 25 minút.

Pečenie

7. 

Po upečení necháme koláč vychladnúť. Z okrajov pekáča ho jemne nožíkom uvoľníme. Pekáč rýchlo otočíme a koláč vyklopíme. Posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť