RECEPTY

Karamelovo banánová torta

Karamelovo banánová torta

Vynikajúca torta s jemným krémom plným banánov v karameli a obľúbenou šľahačkou.

recept,fotorecept,banány,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Torty

Torty

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Torty  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

banány1kilogram
cukor kryštálový100gramov
cukor práškový180gramov
cukor vanilkový10gramov
kakao - prášok15gramov
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
mandle lupienky-
maslo200gramov
maslo-
mlieko polotučné 1,5%500mililitrov
mlieko sladené zahustené (kondenzované)100mililitrov
múka polohrubá-
múka polohrubá80gramov
puding vanilkový - prášok80gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
stužovač šľahačky16gramov
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy

 

Recept

1. Korpus

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 80 gramov  kakao - prášok 15 gramov

Žĺtky vymiešame s cukrom a kakaom.

2. 

vaječný bielok 4 kusy  múka polohrubá 80 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne ho striedavo s múkou a kypriacim práškom primiešame k žĺtkom.

3. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme (pri 180°C 12 minút). Necháme vychladnúť.

4. Pudingovo-maslový krém

mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  cukor vanilkový 10 gramov  puding vanilkový - prášok 80 gramov

Z mlieka, vanilkového cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť na izbovú teplotu.

5. 

maslo 200 gramov  cukor práškový 100 gramov

Maslo vymiešame s cukrom a spojíme s pudingom. Dohladka vyšľaháme.

6. Karamelové banány

banány 1 kilogram

Banány ošúpeme a pokrájame na kolieska.

7. 

cukor kryštálový 100 gramov  mlieko sladené zahustené (kondenzované) 100 mililitrov

Na veľkej panvici skaramelizujeme cukor a prilejeme do neho sladené kondenzované mlieko.

8. 

Po rozpustení ...

9. 

... pridáme do karamelu kolieska banánov.

10. 

Banány chvíľu v karameli opekáme a povyberáme ich na tanier. Necháme vychladnúť. Časť karamelu z panvice si naberieme do zdobiacej striekačky a odložíme bokom.

11. 

Vychladené banány opatrne primiešame do krému ...

12. 

mandle lupienky

... a krém navrstvíme na korpus. Uhladíme a preložíme tortu na servírovací tanier na ktorom jej boky obsypeme sekanými mandľovými lupienkami alebo mletými orechmi. Tortu uložíme do chladničky stuhnúť na 2 hodiny.

13. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  stužovač šľahačky 16 gramov

Smotanu na šľahanie dotuha vyšľaháme a bohato aplikujeme na plnku. Ozdobíme karamelom v striekačke a do podávania skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies