svetvomne.sk

Karamelové guľôčky s marcipánom

Obľúbené guľôčky z ryžových burizónov s jemnou chuťou marcipánu a čokolády.

 

Počet porcií: 35

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cukor kryštálový 250 g  mlieko sladené kondenzované 300 ml

V hrnci necháme skaramelizovať cukor. Prilejeme sladené kondenzované mlieko a miešame kým sa obe ingrediencie rozpustia na tekutinu.

2. 

maslo 180 g

Pridáme maslo a miešame do rozpustenia.

3. 

burizóny ryžové 140 g

Prisypeme burizóny.

4. 

Dobre premiešame. Zmes necháme 15 minút mierne vychladnúť. Počas chladnutia často premiešavame.

5. 

Zo zmesi tvoríme guľôčky v rukách, ktoré si čas od času opláchneme studenou vodou.

6. 

kokos strúhaný  marcipánová hmota 100 g  škrob kukuričný

Guľôčky obalíme v kokose. Marcipán rozvaľkáme na doske jemne posypanej kukuričným škrobom a povykrajujeme z neho kolieska. Kolieska prilepíme na guľôčky.

7. 

čokoláda na varenie 55% 200 g  maslo 10 g  olej slnečnicový 2 PL

Čokoládu spolu s maslom a olejom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Časť čokolády naberieme do striekačky a guľôčky ozdobíme.

8. 

Zvyšok čokolády rozdelíme do papierových košíčkov.

9. 

Na čokoládu prilepíme guľôčky.

10. 

Necháme 2-3 dni tuhnúť v chlade. V chlade ich aj skladujeme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť