Všetky recepty > Šaláty > Zeleninové šaláty

Kapustovo-mrkvový šalát

Obľúbený klasický šalát zo sparenej kapusty v sladkokyslom náleve. Podávame k pečeným a duseným mäsám.

 

Počet porcií: 6

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kapusta biela 1 kg

Kapustu natenko nakrájame. Vložíme ju do cedníka. Cedník vložíme do misky.

2. 

voda

Kapustu zalejeme horúcou vodou a minútku necháme vo vode postáť. Potom cedník vyberieme, necháme stiecť všetku vodu a kapustu vložíme do misy. Necháme vychladiť.

3. 

cibuľa 120 g  mrkva 200 g

Cibuľu ošúpeme, pokrájame na tenké polkolieska a tie rozoberieme. Očistíme mrkvu a najemno postrúhame.

4. 

soľ 1 ČL

Cibuľu pridáme spolu s mrkvou ku kapuste, osolíme a premiešame.

5. 

voda 300 ml  cukor práškový 30 g  ocot 15 ml  olej olivový 2 PL  citrón 1 ks

Zalejeme vodou v ktorej sme rozpustili cukor a priliali sme do nej ocot. Nakoniec pridáme olej, šťavu z citróna podľa chuti a šalát dobre premiešame. Uložíme do chladničky. Asi pol hodinu pred podávaním ho vyberieme a necháme ohriať na takmer izbovú teplotu.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť