svetvomne.sk

Kapustovo-mrkvový šalát

Obľúbený klasický šalát zo sparenej kapusty v sladkokyslom náleve. Podávame k pečeným a duseným mäsám.

 

Počet porcií: 6

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kapusta biela 1 kg

Kapustu natenko nakrájame. Vložíme ju do cedníka. Cedník vložíme do misky.

2. 

voda

Kapustu zalejeme horúcou vodou a minútku necháme vo vode postáť. Potom cedník vyberieme, necháme stiecť všetku vodu a kapustu vložíme do misy. Necháme vychladiť.

3. 

cibuľa 120 g  mrkva 200 g

Cibuľu ošúpeme, pokrájame na tenké polkolieska a tie rozoberieme. Očistíme mrkvu a najemno postrúhame.

4. 

soľ 1 ČL

Cibuľu pridáme spolu s mrkvou ku kapuste, osolíme a premiešame.

5. 

voda 300 ml  cukor práškový 30 g  ocot 15 ml  olej olivový 2 PL  citrón 1 ks

Zalejeme vodou v ktorej sme rozpustili cukor a priliali sme do nej ocot. Nakoniec pridáme olej, šťavu z citróna podľa chuti a šalát dobre premiešame. Uložíme do chladničky. Asi pol hodinu pred podávaním ho vyberieme a necháme ohriať na takmer izbovú teplotu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť