Kapustovo-cviklový krémový šalát

Výborný šalát vhodný ako príloha k mäsám. Ako samostatný pokrm môže byť, bez pridania tatárskej omáčky, zdravou večerou pre všetkých dietárov.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kapusta biela 800 g

Kapustu pokrájame na malé kúsky.

2. 

soľ 1 ČL  rasca mletá ½ ČL

Vložíme ju do hrnca, prisypeme soľ, rascu, premiešame a necháme odpočívať.

3. 

cvikla - červená repa 1 kg

Cviklu umyjeme a do mäkka uvaríme vo vode (asi za 1-1,5 hodinu). Necháme vychladnúť a ošúpeme.

4. 

Cviklu nahrubo pristrúhame ku kapuste.

5. 

cibuľa 100 g  ocot 2 PL  soľ

Cibuľu ošúpeme a tiež nahrubo dostrúhame do šalátu. Pridáme ocot, soľ (podľa chuti) a dobre premiešame.

6. 

jogurt biely 3,5% tuku 400 ml

Vmiešame jogurt a necháme do druhého dňa v chlade uležať.

7. 

tatárska omáčka 150 ml

Pred podávaním primiešame tatársku omáčku.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť