svetvomne.sk

Kapustová fašírka

Jemná zeleninová fašírka s príchuťou syra a slaninky. Podávame so zemiakovým pyré.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 150 g  olej slnečnicový 3 PL

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji.

2. 

kapusta biela 500 g  soľ ½ ČL  voda 50 ml

Kapustu tiež nadrobno pokrájame, pridáme ju k cibuli, osolíme, podlejeme vodou a 20 minút, za občasného premiešavania, podusíme.

3. 

rožok biely 3 ks  petržlenová vňať

Rožky pokrájame na malé kocky, vložíme ich do hlbšej misy a zmiešame ich s nakrájanou vňaťou.

4. 

vajce slepačie 3 ks  syr cottage cheese 50 g  syr polotvrdý údený 100 g  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  rasca mletá ½ ČL  cesnak 2 strúčiky

Vajíčka rozšľaháme a vmiešame do nich čerstvý a aj nastrúhaný údený syr. Primiešame soľ, korenie, rascu a pretlačený cesnak.

5. 

slanina prerastená 150 g

Do dusenej kapusty zamiešame na malé kocky nakrájanú slaninu.

6. 

masť bravčová  strúhanka

Do misy s rohlíkmi pridáme vychladenú kapustu a všetko zamiešame spolu aj s vajíčkami so syrmi. Formu na srnčí chrbát vymastíme masťou a vysypeme strúhankou. Pripravenú zmes do formy vložíme a utlačíme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi 60 minút.

7. 

Po upečení necháme fašírku vo forme čiastočne vychladnúť a opatrne ju vyklopíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť