Všetky recepty > Hlavné jedlá

Kapustník so slaninou

Hlávková kapusta so slaninou v strúhaných zemiakoch.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kapusta biela 750 g  soľ 1 ČL  voda 2 l  rasca drvená 1 ČL

Kapustu nakrájame a dáme variť do slanej vody s rascou na 15 minút.

2. 

zemiaky 1.5 kg

Zemiaky očistíme, umyjeme a najemno postrúhame. Zlejeme z nich prebytočnú vodu a ľahko ich vyžmýkame.

3. 

slanina prerastená 250 g

Slaninu nakrájame na kocky a v rajničke ju osmažíme.

4. 

Kapustu scedíme, necháme odkvapkať a zamiešame do nej slaninu.

5. 

múka hladká 2 PL  vajce slepačie 2 ks  soľ 2 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL  cesnak 3 strúčiky  mlieko plnotučné 3,5% 300 ml

K zemiakom pridáme múku, vajíčka, soľ, korenie, pretlačený cesnak, mlieko a zmes dobre premiešame.

6. 

masť bravčová

Hlboký pekáč (45x35cm) vymastíme masťou. Na dno rovnomerne rozotrieme polovicu zemiakového cesta.

7. 

Na zemiakové cesto rozložíme kapustovú zmes.

8. 

Na kapustu rovnomerne rozložíme druhú polovicu zemiakového cesta.

9. 

Pečieme asi 1 hodinu pri teplote 190°C.

10. 

Po upečení necháme kapustník vychladiť na konzumnú teplotu, nakrájame a podávame.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť