Kapustnica so šošovicou

Hustá polievka z kyslej kapusty, šošovice, mäsa a klobások.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčové pliecko 750 g  cibuľa 250 g  masť bravčová 50 g

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme, pokrájame na drobno a osmažíme na masti. Pridáme mäso a miešame kým sa zatiahne.

2. 

paprika červená mletá 2 ČL  soľ 1 ČL  voda 250 ml

Hrniec odstavíme zo sporáka, primiešame k mäsu papriku a osolíme. Premiešame, podlejeme vodou a opäť vrátime na sporák. Mäso dusíme pod pokrievkou 30 minút.

3. 

kapusta kvasená 800 g  huby sušené 20 g

Potom pridáme kvasenú kapustu. Podľa potreby ju pred pridaním nakrájame ak je veľmi dlhá. Prisypeme umyté sušené huby. Premiešame a ďalej varíme všetko spolu 10 minút.

4. 

šošovica sterilizovaná 500 g

Ku kapuste zamiešame šošovicu (ak použijeme suchú, musíme ju pre pridaním uvariť).

5. 

voda 1 l  klobása 300 g

Prilejeme vodu, pridáme klobásky a polievku varíme za občasného premiešania ďalších 15 minút

6. 

múka hladká 30 g  voda 150 ml

Nakoniec polievku zahustíme múkou rozmiešanou vo vode. Prevaríme a do podávania necháme asi hodinu odstáť. Za ten čas sa primerane ochladí a spoja sa všetky chute. Výborná je zohrievaná na druhý deň po uvarení.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť