Všetky recepty > Hlavné jedlá > Bezmäsité jedlá

Kalerábovo-zemiakové placky

Chutná obmena klasických zemiakových placiek.

 

Počet porcií: 25

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kaleráb 1 kg

Kaleráby ošúpeme a dáme na 15 minút obvariť. Vodu scedíme a necháme ich vychladiť.

2. 

zemiaky 1 kg

Zemiaky ošúpeme a nahrubo postrúhame.

3. 

cibuľa 100 g

Pristrúhame k nim kaleráb a očistenú cibuľu.

4. 

majoránka 3 ČL  soľ 2 ČL  múka hladká 100 g  strúhanka 100 g  vajce slepačie 3 ks  cesnak 6 strúčikov

Prisypeme majoránku, soľ, múku a strúhanku. Pridáme vajíčka, pretlačený cesnak a premiešame.

5. 

Ponorným mixérom ľahko podrvíme (nie na kašu).

6. 

olej slnečnicový

Z cesta vyprážame placky na oleji, z oboch strán. Vypražené kladieme naplocho na papierovú kuchynskú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.

7. 

Potom ich na stojato, jednu vedľa druhej, pokladáme do hrnca, ktorý vystelieme tiež papierovou utierkou. V hrnci si do podávania uchovajú potrebnú teplotu.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť