RECEPTY

Jemný čokoládový rez

Jemný čokoládový rez

Recept na dezert z piškot a jemného pudingového krému. Môže byť servírovaný aj v elegantných pohárikoch.

recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,cukor kryštálový,kakao - prášok,piškóty dlhé,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový100gramov
cukor vanilkový1kus
kakao - prášok20gramov
káva čierna-
maslo50gramov
mlieko polotučné 1,5%600mililitrov
múka hladká50gramov
piškóty dlhé150gramov
poleva cukrárska čokoládová-
rum tmavý3mililitre
vaječný žĺtok1kus
šľahačka-

 

Recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 600 mililitrov  cukor kryštálový 100 gramov  cukor vanilkový 1 kus

Do 300 ml mlieka nasypeme kryštáľový a vanilkový cukor. Zohrejeme na miernom ohni.

2. 

vaječný žĺtok 1 kus  múka hladká 50 gramov  kakao - prášok 20 gramov

V zvyšku studeného mlieka rozmiešame múku, kakao, žĺtok a za stáleho miešania vlejeme do horúceho mlieka.

3. 

Krém za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

4. 

maslo 50 gramov

Do mierne vychladnutého krému vmiešame maslo.

5. 

piškóty dlhé 150 gramov  káva čierna  rum tmavý 3 mililitre

Do formy poukladáme dlhé piškóty (lady fingers), ktoré pred tým namočíme na 3sekundy do silného vývaru z kávy zmiešanej s trochou rumu.

6. 

Formu zalejeme vychladeným krémom.

7. 

Vrch pokryjeme zvyšnými kávovými piškótami a dobre zachladíme.

8. 

šľahačka  poleva cukrárska čokoládová

Zachladený dezert preklopíme, polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme šľahačkou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies