Všetky recepty > Zákusky a koláče > Dezerty

Jemný čokoládový rez

Recept na dezert z piškot a jemného pudingového krému. Môže byť servírovaný aj v elegantných pohárikoch.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 600 ml  cukor kryštálový 100 g  cukor vanilkový 1 ks

Do 300 ml mlieka nasypeme kryštáľový a vanilkový cukor. Zohrejeme na miernom ohni.

2. 

vaječný žĺtok 1 ks  múka hladká 50 g  kakao - prášok 20 g

V zvyšku studeného mlieka rozmiešame múku, kakao, žĺtok a za stáleho miešania vlejeme do horúceho mlieka.

3. 

Krém za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

4. 

maslo 50 g

Do mierne vychladnutého krému vmiešame maslo.

5. 

piškóty dlhé 150 g  káva čierna  rum 3 ml

Do formy poukladáme dlhé piškóty (lady fingers), ktoré pred tým namočíme na 3sekundy do silného vývaru z kávy zmiešanej s trochou rumu.

6. 

Formu zalejeme vychladeným krémom.

7. 

Vrch pokryjeme zvyšnými kávovými piškótami a dobre zachladíme.

8. 

šľahačka  poleva cukrárska čokoládová

Zachladený dezert preklopíme, polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme šľahačkou.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť