svetvomne.sk

Jemný celozrnný chlieb

Jednoduchý celozrnný chlieb z domácej pekárničky.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

voda 250 ml  olej olivový 1.5 PL  med 1 PL  soľ 1.5 ČL  rasca drvená ½ ČL  múka celozrnná 200 g  múka hladká 250 g  droždie instantné  2 ČL

Do nádoby na pečenie chleba vlejeme vodu, pridáme olej, med, soľ, rascu a obe múky. Posledné vsypeme droždie. Nádobu vložíme do domácej pekárničky, nastavíme program a pekárničku zapneme.
Program: Klasický (prípadne iný podobný, udávaný výrobcom)
Čas: cca 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 680 (700)g
Farba kôrky: stredne tmavá

2. 

Po upečení necháme chlieb pár minút vychladnúť v nádobe na pečenie, potom ho vyklopíme - najlepšie na mriežku a necháme dochladnúť.

3. 

Pred krájaním vyberieme miešaciu lopatku. (Pokiaľ program ustriehneme, je možnosť vybrať miešaciu lopatku po poslednom miešaní, uľahčíme si tým prácu pri jej vyberaní z upečeného bochníka. Treba však postupovať rýchlo, aby už kysnúci chlieb neochladol.)

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť