svetvomne.sk

Jemné smotanové palacinky

Recept na veľmi chutné palacinky, ktoré sa rozplývajú na jazyku.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta na palacinky

vajce slepačie 2 ks  cukor vanilkový 1 PL

Vajcia vyšľaháme s vanilkovým cukrom.

Príprava cesta na palacinky

2. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 ml  mlieko polotučné 1,5% 200 ml  múka hladká 200 g

Metličkou vmiešame smotanu a mlieko. Postupne primiešavame múku a vytvoríme hladké tekuté cesto. Palacinky sú lepšie ak cesto necháme odležať aspoň hodinu. Ak chcete palacinky robiť na raňajky, pripravte si cesto ešte večer.

3. Vysmážanie palaciniek

olej repkový

Na rozpálenú panvicu nalejeme za naberačku cesta a pomôžeme mu rozložiť sa po celom povrchu dna nakláňaním panvice. Keď cesto primerane zhnedne na spodnej strane a po okrajoch, prilejeme trochu oleja po okraji, aby sa palacinka uvoľnila. Po chvíli obrátime a vysmažíme aj z druhej strany do zlatohneda.

Vysmážanie palaciniek

4. Servírovanie palaciniek

džem ovocný

Najrýchlejšie je palacinky potrieť džemom a zrolovať. Malé deti to tak majú najradšej.

Servírovanie palaciniek

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť