Jemné slivkové buchtičky

Chutné malé pečené buchtičky plné sladkého lekváru.

 

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Kysnuté cesto

múka polohrubá 1000 g  cukor kryštálový 80 g  vajce slepačie 1 ks  mlieko polotučné 1,5% 400 ml

Do múky prisypeme cukor, pridáme vajce a mlieko.

Kysnuté cesto

2. 

maslo 125 g

Prilejeme rozpustené vychladnuté maslo.

3. Kvások

mlieko polotučné 1,5% 250 ml  droždie čerstvé 42 g  cukor kryštálový 20 g  múka polohrubá 20 g

Nakoniec prilejeme kvások, ktorý vytvoríme z teplého mlieka, droždia, cukru a múky.

Kvások

4. 

múka hladká 20 g

Cesto dobre vymiesime, posypeme ľahko hladkou múkou a necháme zakryté vykysnúť.

5. 

múka hladká

Po vykysnutí cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu rozvaľkáme na obdĺžnik, na pomúčenej doske, na hrúbku cca pol centimetra a spracujeme. Potom spracujeme druhú polovicu.

6. Plníme

lekvár slivkový

Rozvaľkané cesto pokrájame na menšie štvorce. Do každého štvorca vložíme primerané množstvo slivkového lekváru a buchtu uzavrieme.

Plníme

7. 

Vytvorenú buchtičku otočíme uzavretou časťou dolu a rukami ju jemne, do guľata, na doske vytvarujeme.

8. 

olej slnečnicový

Plech natrieme olejom a ukladáme na neho buchtičky (uzavretá časť je na spodu). Buchtičky ukladáme s malou medzerou. Z každej strany ich natrieme olejom.

9. 

Následne ich na seba čo najtesnejšie natlačíme.

10. Pečieme

Takto uložené buchtičky pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C 25 až 30 minút.

Pečieme

11. 

mlieko polotučné 1,5%  cukor kryštálový  rum

Po upečení buchtičky ešte horúce natrieme mliekom v ktorom sme rozpustili cukor. Do mlieka môžeme pridať aj trochu rumu.

12. 

cukor vanilkový  cukor práškový

Keď mliečny roztok buchtičky trochu vpijú posypeme ich vanilkovým cukrom zmiešaným s cukrom práškovým. Podávame až po dostatočnom vychladnutí.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť