svetvomne.sk

Jemná tvarohová torta

Jednoduchá, pomerne rýchla torta v tvare srdca so sviežou chuťou jemného tvarohu. Do dvoch hodín od začiatku prípravy je na slávnostnom stole.

 

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Korpus

vaječný žĺtok 4 ks  cukor práškový 100 g  cukor vanilkový 1 ČL

Zapneme rúru a predhrejeme ju. Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.

Korpus

2. 

vaječný bielok 4 ks  kakao - prášok 1 PL  voda 4 PL  múka polohrubá 100 g  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkom vmiešame kakao a vodu. Potom primiešame múku s kypriacim práškom...

3. 

...nakoniec primiešame sneh z bielkov.

4. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.

5. 

Pečieme na strednom stupni v rúre po dobu 20 minút. Potom korpus necháme 10 minút vo forme vychladnúť, vyklopíme ho a prekrojíme na polovicu.

6. Tvarohová plnka

jedlá želatina 20 g  mlieko polotučné 1,5% 100 ml

Počas pečenie korpusu si pripravíme plnku. Želatinu rozpustíme v mlieku ľahkým zahriatím. Pri zahrievaní nám je indikátorom teploty malíček ruky vložený do roztoku - nesmie nás páliť.

Tvarohová plnka

7. 

tvaroh jemný mäkký 500 g  mlieko polotučné 1,5% 100 ml  cukor práškový 100 g

Tvaroh vymiešame s mliekom a cukrom. Pár lyžíc rozmiešaného tvarohu vložíme do rozpustenej želatiny a rozmiešame. Následne želatinu s tvarohom vlejeme späť k ostatnému tvarohu a zamiešame. Plnku uložíme na 20-30 minút do chladničky. Musí jemne, ale nie úplne stuhnúť. Čas od času ju premiešame.

8. Tortu poskladáme a vyzdobíme

Plnku navrstvíme na polovicu srdcového korpusu, opatrne rozotrieme...

Tortu poskladáme a vyzdobíme

9. 

...a prikryjeme druhou polovicou korpusu.

10. 

kompótované ovocie 150 g  kompótová šťava 150 ml  jedlá želatina 2 ČL

Kompótované ovocie scedíme a poukladáme ho na tortu. V teplej kompótovej šťave rozpustíme želatínu a polejeme ňou naukladané ovocie. Tortu necháme v chlade 30 minút stuhnúť, alebo ak nás čas nesúri aj dlhšie.

11. 

šľahačka

Pred podávaním ozdobíme šľahačkou.

12. 

Môžeme podávať... ozaj mňam :)

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť