Všetky recepty > Zákusky a koláče > Torty

Jemná tvarohová torta

Jednoduchá, pomerne rýchla torta v tvare srdca so sviežou chuťou jemného tvarohu. Do dvoch hodín od začiatku prípravy je na slávnostnom stole.

 

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Korpus

vaječný žĺtok 4 ks  cukor práškový 100 g  cukor vanilkový 1 ČL

Zapneme rúru a predhrejeme ju. Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.

Korpus

2. 

vaječný bielok 4 ks  kakao - prášok 1 PL  voda 4 PL  múka polohrubá 100 g  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkom vmiešame kakao a vodu. Potom primiešame múku s kypriacim práškom...

3. 

...nakoniec primiešame sneh z bielkov.

4. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.

5. 

Pečieme na strednom stupni v rúre po dobu 20 minút. Potom korpus necháme 10 minút vo forme vychladnúť, vyklopíme ho a prekrojíme na polovicu.

6. Tvarohová plnka

jedlá želatina 20 g  mlieko polotučné 1,5% 100 ml

Počas pečenie korpusu si pripravíme plnku. Želatinu rozpustíme v mlieku ľahkým zahriatím. Pri zahrievaní nám je indikátorom teploty malíček ruky vložený do roztoku - nesmie nás páliť.

Tvarohová plnka

7. 

tvaroh jemný mäkký 500 g  mlieko polotučné 1,5% 100 ml  cukor práškový 100 g

Tvaroh vymiešame s mliekom a cukrom. Pár lyžíc rozmiešaného tvarohu vložíme do rozpustenej želatiny a rozmiešame. Následne želatinu s tvarohom vlejeme späť k ostatnému tvarohu a zamiešame. Plnku uložíme na 20-30 minút do chladničky. Musí jemne, ale nie úplne stuhnúť. Čas od času ju premiešame.

8. Tortu poskladáme a vyzdobíme

Plnku navrstvíme na polovicu srdcového korpusu, opatrne rozotrieme...

Tortu poskladáme a vyzdobíme

9. 

...a prikryjeme druhou polovicou korpusu.

10. 

kompótované ovocie 150 g  kompótová šťava 150 ml  jedlá želatina 2 ČL

Kompótované ovocie scedíme a poukladáme ho na tortu. V teplej kompótovej šťave rozpustíme želatínu a polejeme ňou naukladané ovocie. Tortu necháme v chlade 30 minút stuhnúť, alebo ak nás čas nesúri aj dlhšie.

11. 

šľahačka

Pred podávaním ozdobíme šľahačkou.

12. 

Môžeme podávať... ozaj mňam :)

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť