RECEPTY

Jemná hlivová polievka

Jemná hlivová polievka

Jednoduchá, do jemna mixovaná, hlivovo - zemiaková polievka.

recept,fotorecept,zemiaky,hliva ustricová,mlieko plnotučné 3,5%,Hubové polievky,Bezlepkové

Hubové polievky

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

hliva ustricová400gramov
korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
maslo-
mlieko plnotučné 3,5%300mililitrov
petržlenová vňať-
soľ1čajová lyžička
soľ-
voda2litre
zemiaky400gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 400 gramov  soľ 1 čajová lyžička  korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky  voda 2 litre

Zemiaky očistíme, pokrájame a dáme variť do vody so soľou a rascou.

2. 

hliva ustricová 400 gramov

Hlivu umyjeme, rozoberieme a po piatich minútach pridáme k zemiakom. Spolu varíme 20 minút.

3. 

Časť varenej hlivy odoberieme a obsah hrnca zmixujeme ponorným mixérom.

4. 

mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov  soľ  maslo

Zmixovanú polievku uvedieme opätovne do varu, prilejeme mlieko, podľa chuti dosolíme, alebo pridáme zeleninové dochucovadlo bez glutamánu. Nakoniec vmiešame kúsok masla.

5. 

petržlenová vňať

Servírujeme s pokrájanou hlivou, ktorú sme pred mixovaním odobrali. Posypeme petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies