Všetky recepty > Polievky > Hubové polievky

Jemná hlivová polievka

Jednoduchá, do jemna mixovaná, hlivovo - zemiaková polievka.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 400 g  soľ 1 ČL  rasca drvená ½ ČL  voda 2 l

Zemiaky očistíme, pokrájame a dáme variť do vody so soľou a rascou.

2. 

hliva ustricová 400 g

Hlivu umyjeme, rozoberieme a po piatich minútach pridáme k zemiakom. Spolu varíme 20 minút.

3. 

Časť varenej hlivy odoberieme a obsah hrnca zmixujeme ponorným mixérom.

4. 

mlieko plnotučné 3,5% 300 ml  soľ  maslo

Zmixovanú polievku uvedieme opätovne do varu, prilejeme mlieko, podľa chuti dosolíme, alebo pridáme zeleninové dochucovadlo bez glutamánu. Nakoniec vmiešame kúsok masla.

5. 

petržlenová vňať

Servírujeme s pokrájanou hlivou, ktorú sme pred mixovaním odobrali. Posypeme petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť