Všetky recepty > Polievky > Hubové polievky

Jemná hlivová polievka

Jednoduchá, do jemna mixovaná, hlivovo - zemiaková polievka.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 400 g  soľ 1 ČL  rasca drvená ½ ČL  voda 2 l

Zemiaky očistíme, pokrájame a dáme variť do vody so soľou a rascou.

2. 

hliva ustricová 400 g

Hlivu umyjeme, rozoberieme a po piatich minútach pridáme k zemiakom. Spolu varíme 20 minút.

3. 

Časť varenej hlivy odoberieme a obsah hrnca zmixujeme ponorným mixérom.

4. 

mlieko plnotučné 3,5% 300 ml  soľ  maslo

Zmixovanú polievku uvedieme opätovne do varu, prilejeme mlieko, podľa chuti dosolíme, alebo pridáme zeleninové dochucovadlo bez glutamánu. Nakoniec vmiešame kúsok masla.

5. 

petržlenová vňať

Servírujeme s pokrájanou hlivou, ktorú sme pred mixovaním odobrali. Posypeme petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť