Jednoduchá kuracia polievka

Recept na prípravu chutnej domácej kuracej polievky so zeleninou.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Vývar

voda 1.5 L  kuracie chrbáty 3 ks  soľ ¾ ČL  korenie čierne celé 6 ks  korenie nové - pimentovník pravý 2 ks  rasca mletá ¼ ČL

Kuracie chrbty umyjeme, vložíme do studenej vody, pridáme soľ a necháme zovrieť. Po zovretí odoberieme penu, pridáme korenie, rascu a na najmenšom plameni varíme asi hodinu, aby bol vývar číry.

Vývar

2. 

mrkva 3 ks  petržlen 1 ks  zeler 150 g  cibuľa 50 g  kel ružičkový 5 ks

Po hodine polievku precedíme, chrbty vyberieme (oberieme mäso a vrátime do polievky), pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, malú cibuľu a ružičkový kel (ak chceme polievku silnejšiu pridáme jeden slepačí bujón). Varíme do zmäknutia zeleniny asi 20 minút.

3. 

Pred dovarením polievku dochutíme korením, zeleninovou soľou podľa chuti a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Polievku podávame s polievkovými cestovinami.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť