Všetky recepty > Polievky > Mäsové polievky

Jednoduchá kuracia polievka

Recept na prípravu chutnej domácej kuracej polievky so zeleninou.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Vývar

voda 1.5 L  kuracie chrbáty 3 ks  soľ ¾ ČL  korenie čierne celé 6 ks  korenie nové - pimentovník pravý 2 ks  rasca mletá ¼ ČL

Kuracie chrbty umyjeme, vložíme do studenej vody, pridáme soľ a necháme zovrieť. Po zovretí odoberieme penu, pridáme korenie, rascu a na najmenšom plameni varíme asi hodinu, aby bol vývar číry.

Vývar

2. 

mrkva 3 ks  petržlen 1 ks  zeler 150 g  cibuľa 50 g  kel ružičkový 5 ks

Po hodine polievku precedíme, chrbty vyberieme (oberieme mäso a vrátime do polievky), pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, malú cibuľu a ružičkový kel (ak chceme polievku silnejšiu pridáme jeden slepačí bujón). Varíme do zmäknutia zeleniny asi 20 minút.

3. 

Pred dovarením polievku dochutíme korením, zeleninovou soľou podľa chuti a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Polievku podávame s polievkovými cestovinami.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť