svetvomne.sk

Jarná polievka s krupicovými knedličkami

Rýchly recept na prípravu zdravej zeleninovej polievky s jemnými knedličkami z vymiešaného bielkového snehu.

 

Počet porcií: 5

Čas prípravy: 25 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

zelenina mrazená (jarná polievková zmes) 450 g  olej slnečnicový  soľ 1 štipka  korenie čierne mleté  rasca mletá 1 štipka  bujón kurací 1 ks  voda 1.4 l

Zeleninu opražíme na rozohriatom oleji, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou a pridáme kocku bujónu. Necháme variť asi 20 minút.

2. Knedličky

vaječný žĺtok 2 ks  soľ  maslo 20 g  korenie čierne mleté 1 štipka

Pokiaľ sa zelenina varí, pripravíme si cesto na knedličky: žĺtky vymiešame so soľou a korením, pridáme roztopené maslo.

Knedličky

3. 

pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 6 PL  vaječný bielok 2 ks

Vmiešame sneh z bielkov a krupicu (môže byť aj viac alebo menej, podľa hustoty cestíčka). Necháme asi 10 minút odstáť (cesto po odstátí zhustne).

4. 

soľ zeleninová 1.5 ČL

Chvíľupred dovarením polievku dochutíme vegetou a zavaríme do nej knedličky. Povaríme ešte asi tri minúty. Dozdobíme petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť