RECEPTY

Jarná polievka s krupicovými knedličkami

Jarná polievka s krupicovými knedličkami

Rýchly recept na prípravu zdravej zeleninovej polievky s jemnými knedličkami z vymiešaného bielkového snehu.

recept,fotorecept,zelenina mrazená (jarná polievková zmes),pšeničná krupica (detská dehydrovaná),Zeleninové polievky

Zeleninové polievky

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bujón kurací1kus
korenie rasca mletá1štipka
korenie čierne mleté-
korenie čierne mleté1štipka
maslo20gramov
olej slnečnicový-
pšeničná krupica (detská dehydrovaná)6polievkových lyžíc
soľ1štipka
soľ-
soľ zeleninová1.5čajovej lyžičky
vaječný bielok2kusy
vaječný žĺtok2kusy
voda1.4litra
zelenina mrazená (jarná polievková zmes)450gramov

 

Recept

1. 

zelenina mrazená (jarná polievková zmes) 450 gramov  olej slnečnicový  soľ 1 štipka  korenie čierne mleté  korenie rasca mletá 1 štipka  bujón kurací 1 kus  voda 1.4 litra

Zeleninu opražíme na rozohriatom oleji, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou a pridáme kocku bujónu. Necháme variť asi 20 minút.

2. Knedličky

vaječný žĺtok 2 kusy  soľ  maslo 20 gramov  korenie čierne mleté 1 štipka

Pokiaľ sa zelenina varí, pripravíme si cesto na knedličky: žĺtky vymiešame so soľou a korením, pridáme roztopené maslo.

3. 

pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 6 polievkových lyžíc  vaječný bielok 2 kusy

Vmiešame sneh z bielkov a krupicu (môže byť aj viac alebo menej, podľa hustoty cestíčka). Necháme asi 10 minút odstáť (cesto po odstátí zhustne).

4. 

soľ zeleninová 1.5 čajovej lyžičky

Chvíľu pred dovarením polievku dochutíme vegetou a zavaríme do nej knedličky. Povaríme ešte asi tri minúty. Dozdobíme petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies