Všetky recepty > Polievky > Zeleninové polievky

Jarná polievka s krupicovými knedličkami

Rýchly recept na prípravu zdravej zeleninovej polievky s jemnými knedličkami z vymiešaného bielkového snehu.

 

Počet porcií: 5

Čas prípravy: 25 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zelenina mrazená (jarná polievková zmes) 450 g  olej slnečnicový  soľ 1 štipka  korenie čierne mleté  rasca mletá 1 štipka  bujón kurací 1 ks  voda 1.4 l

Zeleninu opražíme na rozohriatom oleji, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou a pridáme kocku bujónu. Necháme variť asi 20 minút.

2. Knedličky

vaječný žĺtok 2 ks  soľ  maslo 20 g  korenie čierne mleté 1 štipka

Pokiaľ sa zelenina varí, pripravíme si cesto na knedličky: žĺtky vymiešame so soľou a korením, pridáme roztopené maslo.

Knedličky

3. 

pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 6 PL  vaječný bielok 2 ks

Vmiešame sneh z bielkov a krupicu (môže byť aj viac alebo menej, podľa hustoty cestíčka). Necháme asi 10 minút odstáť (cesto po odstátí zhustne).

4. 

soľ zeleninová 1.5 ČL

Chvíľu pred dovarením polievku dochutíme vegetou a zavaríme do nej knedličky. Povaríme ešte asi tri minúty. Dozdobíme petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť