svetvomne.sk

Jahodový želé zákusok

Piškótový korpus a jahody zaliate v želé vytvoria zákusok, ktorý osvieži aj v tých najhorúcejších letných dňoch.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava piškótového korpusu

vajce slepačie 3 ks  cukor práškový 50 g

V mise vymiešame žĺtka spolu s cukrom.

Príprava piškótového korpusu

2. 

múka polohrubá 60 g  kypriaci prášok do pečiva 2 ČL

V menšej miske zmiešame múku s práškom do pečiva.

3. 

Do žĺtkovej zmesi opatrne striedavo vmiešame múku a z bielkov vyšľahaný sneh.

4. Pečenie korpusu

Piškótove cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme cca. 15 Minút na 180°C.

Pečenie korpusu

5. 

jahody 200 g

Na vychladený korpus poukladáme kúsky jahôd.

6. 

tortové želé červené 20 g

Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale. Ešte vlažným želé zalejeme koláč s jahodami. Vložíme do chladničky a necháme min. 4 hodiny v chlade stuhnúť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť