Všetky recepty > Zákusky a koláče > Zákusky

Jahodový želé zákusok

Piškótový korpus a jahody zaliate v želé vytvoria zákusok, ktorý osvieži aj v tých najhorúcejších letných dňoch.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava piškótového korpusu

vajce slepačie ks  cukor práškový 50 g

V mise vymiešame žĺtka spolu s cukrom.

Príprava piškótového korpusu

2. 

múka polohrubá 60 g  kypriaci prášok do pečiva ČL

V menšej miske zmiešame múku s práškom do pečiva.

3. 

Do žĺtkovej zmesi opatrne striedavo vmiešame múku a z bielkov vyšľahaný sneh.

4. Pečenie korpusu

Piškótove cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme cca. 15 Minút na 180°C.

Pečenie korpusu

5. 

jahody 200 g

Na vychladený korpus poukladáme kúsky jahôd.

6. 

tortové želé červené 20 g

Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale. Ešte vlažným želé zalejeme koláč s jahodami. Vložíme do chladničky a necháme min. 4 hodiny v chlade stuhnúť.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť