Všetky recepty > Hlavné jedlá > Sladké jedlá

Jahodové guľky

Desiatkami rokov a stovkami labužníkov overený receptík na jemné jahodové gule, posypané chrumkavou sladkou strúhankou a poliate masielkom.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka polohrubá 360 g  mlieko polotučné 1,5% 300 ml  vajce slepačie 1 ks

Do misy si pripravíme dve šálky polohrubej múky. Jednu šálku mlieka zohrejeme, tak aby nevrelo. Mlieko za tepla prilejeme k múke a dobre premiešame. Po vychladnutí ešte zapracujeme do cesta jedno vajíčko.

2. 

jahody 1 kg

Cesto rozvalkáme na hrúbku cca 3mm na mierne pomúčenej doske a narežeme na štvorčeky, do ktorých budeme jahody baliť. Ich veľkosť by mala byť primeraná veľkosti jahôd (cca 8x8 cm).

3. 

Zabalené guľky odkladáme jemne pomúčené, aby sa navzájom nezlepili.

4. 

Vo vačšom hrnci privedieme vodu do veľmi jemného varu a naberačkou postupne povkladáme guľky. Varíme 10-15 minút, pokiaľ všetky nevyplávajú.

5. 

strúhanka 9 PL  cukor práškový 3 PL

Strúhanku s práškovým cukrom opražíme na sucho na panvici. Občas premiešame aby neprihorela. Cukor má tendenciu karamelizovať a lepiť sa na dno panvice.

6. 

maslo 60 g

Maslo roztopíme v malom hrnčeku na miernom ohreve.

7. 

Guľky servírujeme posypané strúhankou a poliate maslom.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť