Jahodové cupcakes s mascarpone krémom

Lahodné cupcakes z vanilkového cesta, zdobené krémom z mascarpone a kúskami čerstvých jahôd.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

maslo 115 g  cukor kryštálový 120 g  vajce slepačie 3 ks  vanilkový struk 1 ks

Maslo vyšľaháme s cukrom. Pridáme vajcia a vanilku z vanilkového struku.

2. 

múka hladká 100 g  múka polohrubá 100 g  mlieko polotučné 1,5% 70 ml  soľ  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL

V menšej miske zmiešame múky, pridáme štipku soli a prášok do pečiva. Múku vsypeme do maslovej zmesi, pridáme mlieko. Všetko spolu dobre premiešame.

3. 

Pomocou elektrického šľahača vyšľaháme hladké cesto.

4. Cesto naplníme do košíčkov

Cesto naplníme do košíčkov na muffiny, pečieme cca 20 minút na 180 °C.

Cesto naplníme do košíčkov

5. Príprava krému

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 ml  mascarpone 100 g  stužovač šľahačky 5 g  cukor práškový 20 g

Počas pečenia koláčikov si pripravíme krém. Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so stužovačom a cukrom do tuha. Pridáme mascarpone. Spolu premiešame.

Príprava krému

6. 

jahody 150 g

Jahody očistíme, ponorným mixérom ich rozmixujeme. Pridáme do krému

7. Zdobenie

jahody 100 g

Krém naplníme do zdobiaceho cukrárenského vrecka, jednotlivé cupcakes ozdobíme krémom a posypeme kúskami jahôd.

Zdobenie

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť