Všetky recepty > Zákusky a koláče > Rolády

Jahodová roláda

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vajce slepačie 4 ks  cukor práškový 100 g

Vajcia vyšľaháme s cukrom.

2. 

múka polohrubá 60 g  maizena - kukuričný škrob 15 g

Pridáme múku a maizenu. Metličkou vypracujeme cesto, ktoré rozlejeme na plech s papierom na pečenie.

3. 

Pečieme 15 minút na 180°C.

4. 

jahody 400 g

Jahody umyjeme a nakrájame na drobné kúsky.

5. 

cukor práškový 3 PL

V hrnci zmiešame jahody s cukrom, necháme chvíľu odstáť. Následne privedieme k varu a za občasného miešania jahody rozvaríme.

6. 

puding jahodový - prášok 1 PL  mlieko polotučné 1,5% 70 ml

V mlieku rozmiešame pudingový prášok, zmes pridáme k rozvareným jahodám. Premiešame.

7. 

želatinový stužovač 50 g  jahody 150 g

V menšej miske pripravíme želatínu podľa návodu na obale. Spolu s kúskami jahôd ju vmiešame do teplej zmesi s rozvarenými jahodami. Premiešame a necháme vychladnúť.

8. 

Upečený korpus potrieme plnkou, zavinieme a necháme v chladničke cca 2 hodiny stuhnúť.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť