svetvomne.sk

Jahodová roláda

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vajce slepačie 4 ks  cukor práškový 100 g

Vajcia vyšľaháme s cukrom.

2. 

múka polohrubá 60 g  škrob kukuričný 15 g

Pridáme múku a maizenu. Metličkou vypracujeme cesto, ktoré rozlejeme na plech s papierom na pečenie.

3. 

Pečieme 15 minút na 180°C.

4. 

jahody 400 g

Jahody umyjeme a nakrájame na drobné kúsky.

5. 

cukor práškový 3 PL

V hrnci zmiešame jahody s cukrom, necháme chvíľu odstáť. Následne privedieme k varu a za občasného miešania jahody rozvaríme.

6. 

puding jahodový - prášok 1 PL  mlieko polotučné 1,5% 70 ml

V mlieku rozmiešame pudingový prášok, zmes pridáme k rozvareným jahodám. Premiešame.

7. 

želatinový stužovač 50 g  jahody 150 g

V menšej miske pripravíme želatínu podľa návodu na obale. Spolu s kúskami jahôd ju vmiešame do teplej zmesi s rozvarenými jahodami. Premiešame a necháme vychladnúť.

8. 

Upečený korpus potrieme plnkou, zavinieme a necháme v chladničke cca 2 hodiny stuhnúť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť