svetvomne.sk

Jahodová bublanina

Klasika z jahôd.

 

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vajce slepačie 6 ks  cukor práškový 6 PL  voda 6 PL  múka polohrubá 6 PL  kypriaci prášok do pečiva 1 bal

Vajcia rozbijeme a oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, vmiešame predpísané množstvo vody. Múku premiešame s kypriacim práškom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pripravenú múku s kypriacim práškom zmiešame so žĺtkami, nakoniec zľahka vmiešame sneh.

2. 

maslo  múka polohrubá  jahody

Plech na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou. Pripravenú zmes rovnomerne po plechu rozotrieme. Na povrch cesta poukladáme umyté, odkvapkané, čerstvé jahody.

3. 

Pečieme v rozohriatej rúre, cca 15-20 minút. Upečenú bublaninu pocukrujeme a necháme vychladnúť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť