Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Jahodová bublanina

Klasika z jahôd.

 

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vajce slepačie 6 ks  cukor práškový 6 PL  voda 6 PL  múka polohrubá 6 PL  kypriaci prášok do pečiva 1 bal

Vajcia rozbijeme a oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, vmiešame predpísané množstvo vody. Múku premiešame s kypriacim práškom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pripravenú múku s kypriacim práškom zmiešame so žĺtkami, nakoniec zľahka vmiešame sneh.

2. 

maslo  múka polohrubá  jahody

Plech na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou. Pripravenú zmes rovnomerne po plechu rozotrieme. Na povrch cesta poukladáme umyté, odkvapkané, čerstvé jahody.

3. 

Pečieme v rozohriatej rúre, cca 15-20 minút. Upečenú bublaninu pocukrujeme a necháme vychladnúť.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť