RECEPTY

Jadranské rezy

Jadranské rezy

Obľúbené orieškové rezy. Sladký krémový zákusok z čias dávno minulých, ktorý sa nám ani rokmi nezunoval.

recept,fotorecept,kakao - prášok,orechy lieskové,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový160gramov
cukor vanilkový1balíček
jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čajovej lyžičky
kakao - prášok20gramov
maslo-
maslo140gramov
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
múka polohrubá60gramov
múka polohrubá-
olej slnečnicový30mililitrov
orechy lieskové100gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
soľ1štipka
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
škrob kukuričný25gramov

 

Recept

1. 

vaječný žĺtok 3 kusy  cukor práškový 60 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

2. 

múka polohrubá 60 gramov  kakao - prášok 20 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky

Múku zmiešame s kakaom a sódou bikarbónou (alebo s kypriacim práškom).

3. 

vaječný bielok 4 kusy  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

Do vyšľahaných žĺtkov postupne a striedavo vmiešavame pripravenú múku...

5. 

...a sneh z bielkov.

6. 

olej slnečnicový 30 mililitrov

Nakoniec primiešame olej.

7. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na menší plech (18x27cm) vymastený maslom a vysypaný múkou.

8. 

Pečieme 12 min. pri teplote 180°C.

9. 

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  cukor vanilkový 1 balíček  škrob kukuričný 25 gramov  vaječný žĺtok 1 kus

Z mlieka, vanilkového cukru a kukuričného škrobu uvaríme hustý puding. Do uvareného vmiešame žĺtko a necháme prejsť varom. Za stáleho miešania vychladíme v studenom vodnom kúpeli na izbovú teplotu.

10. 

orechy lieskové 100 gramov

Oriešky nasekáme v kuchynskom elektrickom sekáčiku a nasucho opražíme na panvici.

11. 

Oriešky vysypeme z panvice a necháme vychladnúť. Časť orieškov (20g) si odložíme bokom na záverečné zdobenie.

12. 

maslo 140 gramov  cukor práškový 100 gramov

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.

13. 

Zašľaháme puding...

14. 

...a primiešame orechy.

15. 

Krém natrieme na korpus a necháme v chlade stuhnúť.

16. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

17. 

Šľahačku ryhovaním zarovnáme.

18. 

Okraje zákusku jemne orežeme. Zákusok posypeme orieškami a pokrájame na väčšie, či menšie kocky, alebo obdĺžniky.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies