Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Jablkový koláč Harmonika

Jemný, šťavnatý tvarohový koláč z lístkového cesta, ochutený jablkami a piškótami, ktorý si hneď zamilujete.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava tvarohovej plnky

tvaroh mäkký 500 g  cukor kryštálový 60 g  cukor vanilkový 2 ks  hrozienka  vaječný žĺtok 1 ks

Tvaroh s cukrom premiešame, pridáme žĺtok a hrozienka.

Príprava tvarohovej plnky

2. 

cesto lístkové 1 ks

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, tak aby trochu prečnievalo z plechu.

3. 

piškóty dlhé 1 bal  jablká strúhané 4 ks  škorica mletá

Pomocou valčeka preložíme cesto na plech. Do stredu cesta striedavo poukladáme piškóty a jablká, ktoré posypeme škoricou. Ak sú jabĺčka kyslé, môžme ich jemne pocukrovať.

4. 

Nanesieme tvarohovú plnku.

5. 

vajce slepačie 1 ks  mlieko polotučné 1,5% 1 ČL

Prečnievajúce cesto z oboch strán preložíme cez koláč tak aby sa v strede koláča takmer dotýkali. Ak nám vystanú odrezky z cesta, môžme z nich na povrch koláča urobiť mriežku. Potrieme vajíčkom rozšľahaným s troškou mlieka.

6. 

cukor práškový

Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C 20 - 25 minút do zlatista. Koláč za horúca poprášime preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť