RECEPTY

Jablkový jesenný pohár

Jablkový jesenný pohár

Chutná maškrta v sychravé nedeľné popoludnie.

recept,fotorecept,jablká,hrozienka,piškóty dlhé,orechy vlašské,Dezerty v pohári

Dezerty v pohári

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový80gramov
hrozienka40gramov
jablká500gramov
maslo10gramov
mlieko polotučné 1,5%500mililitrov
orechy vlašské40gramov
piškóty dlhé8kusov
puding vanilkový - prášok40gramov
škorica mletá½čajovej lyžičky

 

Recept

1. 

jablká 500 gramov

Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké mesiačiky.

2. 

maslo 10 gramov  škorica mletá ½ čajovej lyžičky

V hrnci rozpustíme kúsok masla, pridáme jablká a škoricu, premiešame a chvíľu podusíme.

3. 

cukor kryštálový 40 gramov  hrozienka 40 gramov

Prisypeme cukor, pridáme umyté hrozienka, premiešame a opäť chvíľu podusíme. Odstavíme z ohňa.

4. 

mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  cukor kryštálový 40 gramov  puding vanilkový - prášok 40 gramov

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding.

5. 

piškóty dlhé 8 kusov  orechy vlašské 40 gramov

Do vyšších širších pohárov nalámeme dlhé piškóty (do každého pohára 2 ks). Na piškóty rozdelíme 2/3 jabĺk a rovnomerne rozdelíme puding. Navrch rozdelíme tretinu jabĺk ktorá nám ostala a posypeme ich sekanými orechmi. Necháme vychladiť a podávame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies