Jablkový jesenný pohár

Chutná maškrta v sychravé nedeľné popoludnie.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

jablká 500 g

Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké mesiačiky.

2. 

maslo 10 g  škorica mletá ½ ČL

V hrnci rozpustíme kúsok masla, pridáme jablká a škoricu, premiešame a chvíľu podusíme.

3. 

cukor kryštálový 40 g  hrozienka 40 g

Prisypeme cukor, pridáme umyté hrozienka, premiešame a opäť chvíľu podusíme. Odstavíme z ohňa.

4. 

mlieko polotučné 1,5% 500 ml  cukor kryštálový 40 g  puding vanilkový - prášok 40 g

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding.

5. 

piškóty dlhé 8 ks  orechy vlašské 40 g

Do vyšších širších pohárov nalámeme dlhé piškóty (do každého pohára 2 ks). Na piškóty rozdelíme 2/3 jabĺk a rovnomerne rozdelíme puding. Navrch rozdelíme tretinu jabĺk ktorá nám ostala a posypeme ich sekanými orechmi. Necháme vychladiť a podávame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť