svetvomne.sk

Jablkovo-tvarohový koláč

Maslová postieľka, tvarohovo-pudingová perinka, na nej šťavnaté škoricové jabĺčka...už sa len zahryznúť :)

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka hladká 150 g  múka celozrnná 50 g  cukor práškový 50 g  soľ  maslo 100 g  vajce slepačie 1 ks  vaječný žĺtok 1 ks

Obe múky zmiešame s cukrom, štipkou soli, so zmäknutým maslom, vajíčkom, žĺtkom a vypracujeme maslové cesto.

2. 

Cesto zabalíme do fólie a necháme v chladničke 30 minút postáť.

3. 

Stuhnuté cesto rovnomerne roztlačíme do silikónovej formy s priemerom 30 cm. Popicháme špajdľou a  predpečieme 15 minút v rúre rozohriatej na 180°C. (Rúru nevypíname).

4. 

tvaroh jemný mäkký 500 g  cukor práškový 80 g  puding vanilkový - prášok 37 g  vajce slepačie 2 ks  vaječný bielok 1 ks

Tvaroh, cukor, pudingový prášok, vajíčka a bielok čo nám zostal z cesta vymiešame.

5. 

jablká 350 g

Jablká umyjeme, prekrojíme, odstránime jaderníky a pokrájame na tenké plátky. Na cesto vylejeme tvarohovú plnku a na ňu poukladáme jablká.

6. 

cukor škoricový

Posypeme škoricovým cukrom a dáme do rúry na 35-40 minút dopiecť. Ku koncu pečenia môžeme podľa potreby koláč prikryť alobalom, aby nám jabĺčka nezačali prihárať.

7. 

Vychladený koláč krájame ostrým nožom na porcie podľa chuti :)

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť