Všetky recepty > Zákusky a koláče > Štrúdle

Jablkovo tvarohová štrúdľa so sušenými slivkami

Recept na obľúbenú jablkovo tvarohovú štrúdľu z lístkového cesta obohatenú sušenými slivkami.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

jablká ks  citrónová šťava ČL

Jablká umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Pokvapkáme citrónom, aby nestmavli.

2. 

tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 g  cukor kryštálový PL  cukor vanilkový 24 g  škorica mletá ½ ČL  vajce slepačie ks

Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, škoricou a vajíčkom.

3. 

cesto lístkové 275 g

Na pomúčenej doske rozvaľkáme lístkové cesto.

4. 

slivky sušené 15 ks  maslo 25 g  cukor kryštálový 50 g  strúhanka 50 g

Na rozvaľkané cesto rovnomerne rozotrieme vopred pripravenú tvarohovú plnku, navrstvíme nastrúhané jablká, ktoré posypeme cukrom a strúhankou. Na vrch rozložíme na kúsky pokrájané sušené slivky a nakoniec poukladáme kúsky masla.

5. 

vajce slepačie

Cesto zavinieme do štrúdle, povrch popicháme vidličkou a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

6. 

Pečieme pri 180°C asi 20 minút do zlatista.

7. 

cukor práškový

Ešte tepú štrúdľu posypeme preosiatym práškovým cukrom.

8. 

Dobrú chuť! :)

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť