Jablkovo- škoricové mafiny

Mafiny ktoré prevoňajú sychravé jesenné dni.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 35 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka polohrubá 200 g  mandle sladké jadrá 80 g  kypriaci prášok do pečiva 3 ČL

Zmiešame múku, mleté mandle a prášok do pečiva.

2. 

hrozienka 60 g  jablká 200 g  citrónová šťava 2 ČL  jogurt ovocný 150 ml  škorica mletá 2 ČL

Hrozienka namočíme do horúcej vody, necháme chvíľu odstáť, vodu zlejeme. Jablká ošúpeme, zbavíme ich jadierok. Približne 100 g jabĺk nakrájame na drobné kocky, dôkladne do nich zamiešame citrónovú šťavu. 50 g jogurtu zmiešame so škoricou.

3. 

cukor kryštálový 100 g  cukor vanilkový 8 g  soľ  vajce slepačie 2 ks  olej slnečnicový 8 PL

Zvyšok jabĺk nastrúhame, zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, olejom, štipkou soli, zvyšným jogurtom a vajcami. Pridáme jogurt vymiešaný so škoricou.

4. 

Do múčnej zmesi pridáme mokrú zmes, hrozienka a na kocky nakrájané jablko.

5. 

Formu na muffiny vymastíme, po lyžiciach vkladáme cesto do otvorov. Pečieme 25 minút na 180 ° C.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť