Všetky recepty > Zákusky a koláče > Mafiny

Jablkovo- škoricové mafiny

Mafiny ktoré prevoňajú sychravé jesenné dni.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 35 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka polohrubá 200 g  mandle sladké jadrá 80 g  kypriaci prášok do pečiva 3 ČL

Zmiešame múku, mleté mandle a prášok do pečiva.

2. 

hrozienka 60 g  jablká 200 g  citrónová šťava 2 ČL  jogurt ovocný 150 ml  škorica mletá 2 ČL

Hrozienka namočíme do horúcej vody, necháme chvíľu odstáť, vodu zlejeme. Jablká ošúpeme, zbavíme ich jadierok. Približne 100 g jabĺk nakrájame na drobné kocky, dôkladne do nich zamiešame citrónovú šťavu. 50 g jogurtu zmiešame so škoricou.

3. 

cukor kryštálový 100 g  cukor vanilkový 8 g  soľ  vajce slepačie 2 ks  olej slnečnicový 8 PL

Zvyšok jabĺk nastrúhame, zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, olejom, štipkou soli, zvyšným jogurtom a vajcami. Pridáme jogurt vymiešaný so škoricou.

4. 

Do múčnej zmesi pridáme mokrú zmes, hrozienka a na kocky nakrájané jablko.

5. 

Formu na muffiny vymastíme, po lyžiciach vkladáme cesto do otvorov. Pečieme 25 minút na 180 ° C.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť