Všetky recepty > Zákusky a koláče > Zákusky

Jablkovo piškótový krémeš

Sýty chutný zákusok.

 

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava jabĺk

jablká 1500 g

Jablká ošúpeme a na hrubo postrúhame.

Príprava jabĺk

2. 

cukor kryštálový 100 g  škorica mletá 1 ČL

Jablká zasypeme cukrom, škoricou a premiešame.

3. Príprava pudingu

mlieko polotučné 1,5% 1000 ml  cukor vanilkový 20 g  puding vanilkový - prášok 111 g

V studenom mlieku rozmiešame puding s vanilkovým cukrom, privedieme do varu a varíme do zhustnutia.

Príprava pudingu

4. Cesto

cesto lístkové 400 g  piškóty 320 g  džús jablkový 50 ml

Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice. Prvú polovicu rozvaľkáme a vložíme ju do pekáča. Na cesto poukladáme polovicu piškót tesne vedľa seba. Jemne ich pokvapkáme ovocnou šťavou z jabĺk, môžeme použiť aj jablkový džús.

Cesto

5. 

Na piškóty navrstvíme puding a rovnomerne ho rozotrieme.

6. 

džús jablkový 50 ml

Na puding rozložíme postrúhané jablká na ktoré opäť poukladáme piškóty. Znovu pokvapkáme ovocnou šťavou.

7. 

Rozvaľkáme druhú polovicu cesta, položíme ju na piškóty, jemne rukami pritlačíme a poprepichujeme vidličkou. Pečieme v rozohriatej rúre na 180°C 25-35 minút. Upečený zákusok posypeme cukrom.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť