Jablkovo-makové oči

Chutná a šťavnatá dvojštrúdľa.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Jablková plnka

jablká 800 g  hrozienka 100 g

Jablká umyjeme, očistíme a postrúhame nahrubo. Hrozienka umyjeme a necháme namočené vo vode.

Jablková plnka

2. 

vločky ražné 40 g

Vločky pomelieme, prisypeme ich k jablkám a premiešame. Necháme chvíľu postáť.

3. 

cukor kryštálový 40 g

Do jabĺk primiešame scedené hrozienka a cukor.

4. Maková plnka

mak 150 g  mlieko polotučné 1,5% 50 ml  cukor kryštálový 80 g

Mak pomelieme, zalejeme horúcim mliekom, necháme vychladnúť a vmiešame do neho cukor.

Maková plnka

5. Cesto

cesto lístkové 400 g  vajce slepačie 1 ks

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľký štvorec (40x40 cm). Po obvode a cez stred ho natrieme rozšľahaným vajíčkom. Do každého obdĺžnika, ktoré nám vykreslilo vajce, nasypeme po lyžici strúhanky. Strúhanku rozložíme po vajíčko.

Cesto

6. Plnenie

strúhanka 2 PL

Na strúhanku nanesieme jablkovú plnku. Na jablkovú plnku rozložíme makovú.

Plnenie

7. 

Cesto s plnkou stočíme od okrajov ku stredu.

8. 

Vzniknutú dvojštrúdľu...

9. 

mak

... opatrne premiestnime na papier, alebo podložku, na pečenie. Papier so štrúdľou vtiahneme na plech. Štrúdľu potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme nemletým makom.

10. 

cukor práškový

Pečieme v rozohriatej rúre 25 minút. Upečenú dvojštrúdľu posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť