Všetky recepty > Predjedlá a chuťovky > Nátierky a pomazánky

Jablkovo-čokoládová nátierka

Chutná domáca "nutela" deťom na raňajky. Podávame natretú na pečive, čerstvom chlebe alebo vianočke. Môžeme ju použiť aj pri príprave koláčov alebo zákuskov.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

jablká 3 kg  voda 400 ml

Jablká očistíme, pokrájame, prilejeme vodu a uvaríme do mäkka.

2. 

maizena - kukuričný škrob 120 g  kakao - prášok 100 g

Jablká necháme čiastočne vychladnúť, potom ich zmixujeme ponorným mixérom, pridáme kukuričný škrob, kakao a opäť zmixujeme.

3. 

cukor kryštálový 750 g  čokoláda 100 g

Zmes vrátime na oheň a privedieme do varu. Prisypeme cukor a pridáme čokoládu. Miešame do zhustnutia.

4. 

Horúci krém naplníme do menších pohárov. Hneď uzatvoríme viečkom...

5. 

... a pohár otočíme na viečko. Necháme vychladnúť v izbovej teplote. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť