Jablkovo-čokoládová nátierka

Chutná domáca "nutela" deťom na raňajky. Podávame natretú na pečive, čerstvom chlebe alebo vianočke. Môžeme ju použiť aj pri príprave koláčov alebo zákuskov.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

jablká 3 kg  voda 400 ml

Jablká očistíme, pokrájame, prilejeme vodu a uvaríme do mäkka.

2. 

škrob kukuričný 120 g  kakao - prášok 100 g

Jablká necháme čiastočne vychladnúť, potom ich zmixujeme ponorným mixérom, pridáme kukuričný škrob, kakao a opäť zmixujeme.

3. 

cukor kryštálový 750 g  čokoláda 100 g

Zmes vrátime na oheň a privedieme do varu. Prisypeme cukor a pridáme čokoládu. Miešame do zhustnutia.

4. 

Horúci krém naplníme do menších pohárov. Hneď uzatvoríme viečkom...

5. 

... a pohár otočíme na viečko. Necháme vychladnúť v izbovej teplote. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť