Všetky recepty > Zákusky a koláče > Sladké pečivo

Jablkové ružičky

Sladké pohostenie ktoré očarí.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

jablká 450 g

Jablká umyjeme, prekrojíme na polovicu a pomocou lyžičky odstránime jaderníky. Pokrájame na tenké plátky.

2. 

voda  citrón  ks

Jablká vložíme do hrnca s vodou a šťavou z citróna, uvedieme do varu a 2 minúty povaríme, aby sa jablká stali pružné. Scedíme a necháme vychladnúť (scedenou vodou môžeme zaliať čaj a získame chutný nápoj).

3. 

cesto lístkové 400 g  džem ovocný

Lístkové cesto rozvaľkáme na veľkosť asi 35x60 cm a hrúbku 2 mm. Pokrájame na 5 cm široké pásy (5x35 cm). Pásy natenko natrieme vymiešaným džemom.

4. 

cukor kryštálový  škorica mletá

Od polovice pásu cesta poukladáme jablká, posypeme ich cukrom a škoricou.

5. 

Cez jablká preložíme druhú polovicu pásu cesta.

6. 

Stočíme.

7. 

maslo  múka polohrubá

Vytvorené ružičky kladieme do vymastených a múkou vysypaných foriem na mafiny, alebo len voľne na plech vystlaný papierom na pečenie.

8. 

Pečieme 35 min. pri teplote 200°C.

9. 

cukor práškový

Vychladené koláčiky posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť