Všetky recepty > Zákusky a koláče > Palacinky

Jablkové palacinky

Hrubšie jablkové palacinky podávame neplnené. Sú sýte a chutia ľahko posypané práškovým cukrom či potreté marhuľovou marmeládou.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava jabĺk

jablká 600 g

Jablká očistíme, zbavíme ich jaderníkov a na hrubo nastrúhame na slížiky.

Príprava jabĺk

2. Príprava cesta

mlieko polotučné 1,5% 1 l  múka polohrubá 500 g  droždie čerstvé 20 g  cukor kryštálový 1 ČL  cukor vanilkový 20 g  vločky ovsené 100 g

K jablkám pridáme mlieko, polohrubú múku, cukor, droždie, vanilkový cukor a ovsené vločky. Všetko spolu dobre vymiešame a necháme pol hodiny odpočívať. Za tento čas nám cesto jemne nakysne.

Príprava cesta

3. Pečieme palacinky

Palacinky pečieme na panvici bez pridania tuku, s priemerom palacinky 18-20 cm. Palacinky pečieme hrubšie, skôr ako placky a na jednu palacinku potrebujeme cca 100-150 g cesta.

Pečieme palacinky

4. Podávame

Palacinky podávame posypané práškovým cukrom, alebo jemne potreté marmeládou.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť