Všetky recepty > Zákusky a koláče > Mafiny

Jablkové mafiny s medom a stéviou

Jemné mafiny bez cukru, s jablkami s citrónovou šťavou.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

Stévia Cukrová - rastlina 10 g

Stéviu nastriháme ...

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 50 ml  med 2 PL

... a nasekáme v kuchynskom sekáčiku. Prilejeme k nej mlieko, pridáme med a v sekáčiku premixujeme.

3. 

jablká 250 g  citrónová šťava 2 PL

Jablká očistíme, nakrájame na drobné kocky a polejeme citrónovou šťavou.

4. 

múka hladká 200 g  kypriaci prášok do pečiva 7 g  maslo 75 g  citrónová kôra 1 ČL  mak 2 PL

Do misky nasypeme múku s kypriacim práškom, prilejeme stéviu s mliekom, rozpustené maslo, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a mak. Vymiešame polotekuté cesto.

5. 

Pomocou naberačky na zmrzlinu vkladáme cesto do silikónových mafinových foriem. Do každej formy jednu naberačku. Cesto môžeme nakladať aj pomocou lyžice do 2/3 formy.

6. 

Na cesto naložíme a rovnomerne rozdelíme pripravené jablká.

7. 

Stévia - prášok

Mafiny upečieme v rozohriatej rúre. Pečieme 25 minút pri teplote asi 180-190°C. Či sú hotové skúsime tak, že do nich zapichneme špajdľu. Po vybratí musí jej koniec zostať suchý, nelepivý. Upečené mafiny jemne posypeme preosiatou práškovou stéviou.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť