Jablkové kocky

Šťavnaté varené jabĺčka v lístkovom ceste.

 

Počet porcií: 20

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

jablká 2500 g  cukor kryštálový 150 g  škorica mletá 2 ČL  kyselina citrónová ¼ ČL  voda 100 ml

Menšie jabĺčka umyjeme, pokrájame na štvrtiny, odstránime jaderníky a pokrájame na mesiačiky. Nešúpeme. Vložíme ich do hrnca, nasypeme cukor, škoricu, kyselinu citrónovú a podlejeme vodou.

2. 

Uvedieme do varu a za občasného miešania 15 minút varíme pod pokrievkou. Necháme vo vodnom kúpeli, v studenej vode vychladnúť.

3. 

cesto lístkové 500 g

Lístkové cesto rozdelíme na polovicu a každú polovicu natenko rozvaľkáme.

4. 

voda 300 ml  puding vanilkový - prášok 74 g

Vo vode rozmiešame pudingový prášok a pridáme ho k vychladeným jablkách.

5. 

Plech (42x32cm) vyložíme papierom na pečenie. Vložíme jedno cesto a okraje ľahko povytiahneme na okraj. Nalejeme jablkovú plnku.

6. 

Zakryjeme druhým cestom a popicháme vidličkou.

7. 

vajce slepačie 1 ks  semienka slnečnicové

Povrchu potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme slnečnicovými semienkami (sekanými orechmi a pod.)

8. 

Pečieme v rozohriatej rúre 20 minút pri teplote 200°C, potom teplotu zvýšime a dopečieme 5 minút pri teplote 225°C.

9. 

cukor práškový

Vychladený koláčik posypeme preosiatym práškovým cukrom a pokrájame na kocky.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť