Jablková štrudľa v lístkovom ceste

Recept na jednoduchú a pomerne rýchlu prípravu domácej štrúdle z lístkového cesta.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cesto lístkové 500 g

Lístkové cesto si prekrojíme na dve polovice a každú vyvaľkáme približne na dĺžku plechu a šírku 35-40 cm.

2. 

strúhanka 4 PL

Stredový pás posypeme dvoma lyžicami strúhanky.

3. 

jablká 1 kg  cukor kryštálový 4 PL  škorica mletá

Do rovnakej oblasti pridáme polovicu nastrúhaných jabĺk, ktoré ešte posypeme dvoma lyžicami cukru a mletou škoricou.

4. 

orechy vlašské mleté 4 PL

Pridáme mleté orechy a môžeme začať baliť. Kratšie strany preložíme smerom dnu, aby uvoľnená šťava pri pečení neunikla.

5. 

Boky preložíme pozdĺžne cez plnku a prilačíme aby sa spojili. Rovnako spracujeme aj druhú časť cesta a dáme piecť na 180 stupňoch približne 40 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť