Všetky recepty > Zákusky a koláče > Štrúdle

Jablková štrudľa v lístkovom ceste

Recept na jednoduchú a pomerne rýchlu prípravu domácej štrúdle z lístkového cesta.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cesto lístkové 500 g

Lístkové cesto si prekrojíme na dve polovice a každú vyvaľkáme približne na dĺžku plechu a šírku 35-40 cm.

2. 

strúhanka PL

Stredový pás posypeme dvoma lyžicami strúhanky.

3. 

jablká kg  cukor kryštálový PL  škorica mletá

Do rovnakej oblasti pridáme polovicu nastrúhaných jabĺk, ktoré ešte posypeme dvoma lyžicami cukru a mletou škoricou.

4. 

orechy vlašské mleté PL

Pridáme mleté orechy a môžeme začať baliť. Kratšie strany preložíme smerom dnu, aby uvoľnená šťava pri pečení neunikla.

5. 

Boky preložíme pozdĺžne cez plnku a prilačíme aby sa spojili. Rovnako spracujeme aj druhú časť cesta a dáme piecť na 180 stupňoch približne 40 minút.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť