Jablková roláda s marcipánom

Niečo sladké pre šibačov.

 

Počet porcií: 16

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Roládový korpus

vaječný žĺtok 5 ks  cukor práškový 80 g  olej slnečnicový 50 ml  vaječný bielok 5 ks

Žĺtky vymiešame s cukrom, primiešame olej. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Roládový korpus

2. 

múka polohrubá 100 g  kypriaci prášok do pečiva 8 g

K žĺtkom primiešame múku s kypriacim práškom...

3. 

... a vmiešame sneh z bielkov.

4. 

Cesto vylejeme na plech (32x44cm) vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.

5. 

Upečieme pri 180°C za 8 minút.

6. 

Upečený plát stočíme do rolády, zabalíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť.

7. Jablková plnka

jablká 1 kg  cukor kryštálový 80 g

Jablká očistíme, nahrubo postrúhame a privedieme do varu spolu s cukrom.

Jablková plnka

8. 

čokoláda na varenie 55% 50 g  voda 50 ml  puding čokoládový - prášok 40 g

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Vo vode v miske rozmiešame puding a vlejeme ho do jabĺk. Varíme do zhustnutia, nakoniec vmiešame roztopenú čokoládu.

9. 

maslo 50 g

Jablkovú plnku necháme vychladnúť na izbovú teplotu a vmiešame do nej zmäknuté maslo.

10. Plnenie rolády

gaštanové pyré mrazené 125 g  marcipánová hmota 200 g

Korpus rozvinieme a uvoľníme papier na pečenie. Roládu natrieme plnkou (okraj ku ktorému budeme stáčať zostane nenatretý) a na plnku nastrúhame čiastočne rozmrazené gaštanové pyré. Z marcipánu vytvoríme valček o priemere asi 1,5 cm a uložíme na okraj od ktorého budeme roládu stáčať.

Plnenie rolády

11. 

Roládu stočíme a uložíme na najmenej 4 hodiny tuhnúť do chladničky.

12. 

poleva cukrárska čokoládová

Potom ju ozdobíme čokoládou...

13. 

... nakrájame a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť