Jablká v lístkovom ceste (v župane).
Jabĺčko, orechy a med ukryté v chrumkavom lístkovom ceste. Podávame vychladené. Veľmi chutné sú s kopčekom vanilkovej zmrzliny.
recept,fotorecept,jablká,Štrúdle
Štrúdle
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 500 | gramov | |
citrónová šťava | - | ||
cukor vanilkový | 3 | čajové lyžičky | |
cukor škoricový | 3 | čajové lyžičky | |
jablká | 1500 | gramov | |
maslo | 6 | čajových lyžičiek | |
med | 6 | polievkových lyžíc | |
orechy vlašské | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1. Príprava jabĺk
jablká 1500 gramov • citrónová šťava
Jablká - 6 kusov, ošúpeme a vykrojíme opatrne jadrovník. Pokvapkáme ich šťavou z citróna.
3.
cesto lístkové 500 gramov • cukor vanilkový 3 čajové lyžičky • cukor škoricový 3 čajové lyžičky
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 3 milimetre. Rozdelíme ho na 6 rovnakých dielov. Do stredu každého dielu položíme jablko. Jablká posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom. Do vykrojeného jaderníka nasypeme orechy.
4.
med 6 polievkových lyžíc • maslo 6 čajových lyžičiek
Na orechy nalejeme jednu lyžicu medu. Na vrch položíme kúsok masla. Rohy cesta spojíme tak, aby bolo jablko zabalené.
5.
vajce slepačie 1 kus
Batôžky jabĺk poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a na niekoľkých miestach cesto prepichneme vidličkou.
6. Pečenie
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C približne 25 minút do zlatista. Upečené posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!