Všetky recepty > Prílohy a pečivo > Zemiakové prílohy

Írsky zemiakový chlieb

Recept na prípravu tradičnej hrubej zemiakovej placky pečenej v rúre. Je vhodný ako príloha k hlavnému jedlu alebo aj samostatne. Ak ho máte radi mastnejší, tak si ho namiesto pečenia v rúre môžete vysmažiť na panvici s masťou.

 

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 1 kg  soľ 1 ČL

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.

2. 

maslo 50 g  soľ ½ ČL  múka polohrubá 10 PL

Po uvarení zo hrnca zlejeme vodu. K zemiakom pridáme maslo, soľ, múku a rozmačkáme na kašovitú hmotu.

3. 

4. 

Kašu rozotrieme na vymastený plech, alebo papier na pečenie, v hrúbke asi pol centimetra.

6. 

Pečieme do zlatova pri 200°C asi 40 minút.

7. 

Po vychladnutí servírujeme ľubovolne nakrájané ako prílohu k hlavnému jedlu, alebo aj samostatne ako maškrtu.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť