svetvomne.sk

Hydinové rizoto

Ľahké a chutné jedlo, ktoré chutí všetkým.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 1 ks  maslo 25 g  olej slnečnicový 2 PL

Cibuľu speníme na masle aj s troškou oleja.

2. 

kuracie prsia 300 g

Pridáme kuracie mäso nakrájané na kocky a orestujeme ho. Necháme dusiť vo vlastnej šťave 5 - 10 minút do mäkka.

3. 

paprika červená mletá 1 ČL  soľ zeleninová 3 ČL  cesnak 1 štipka  zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) 350 g  ryža 400 g  bazalka  petržlenová vňať  korenie čierne mleté

K podusenému mäsu pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, zeleninovú soľ (Podravku, Vegetu), bazalku, petržlenovú vňať a pretlačený cesnak, premiešame. Prisypeme ryžu, mrazenú zeleninu a premiešame.

4. 

chilli paprička sušená 1 ks  voda 1.25 l

Zalejeme vodou, pridáme mäsový bujón a varíme 20 - 30 minút podľa toho, ako si želáme aby bolo risotto krémové. Kto má rád pikantné môže pridat feferónku čerstvú, sušenú, alebo sladko - pikantnej chilli omáčky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť