Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Huspenina

Vynikajúca zimná kolagénová pochúťka, ktorej dlhá príprava stojí za to. Podávame s chlebom, cibuľou a octom.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčové koleno 2 ks  bravčové paprčky 3 ks

Bravčové paprčky a kolená dôkladne umyjeme. Odstránime z nich prípadné ochlpenie - oškrabaním ostrím nožom, prípadne čiastočným, malým orezaním, alebo opálením ochlpenej časti nad ohňom.

2. 

voda 4 l

Kolená a paprčky vložíme do hrnca a prilejeme studenú vodu. Pomaly uvedieme do varu a varíme 2 hodiny.

3. 

cibuľa 1 ks  cesnak 6 strúčikov  soľ 3 ČL

Po dvoch hodinách pridáme očistenú cibuľu, cesnak a soľ.

4. 

Huspeninu ďalej pomaly varíme cca 4 hodiny.

5. 

Vývar precedíme do hlbších nádob.

6. 

Mäso necháme trochu vychladnúť.

7. 

Potom mäso rozoberieme a vkladáme ho do vývaru.

8. 

Huspeninu necháme v chlade dobre stuhnúť. Tuhne niekoľko hodín, najlepšie cez noc.

9. 

Pred podávaním môžeme zoškrabať zrazený tuk na povrchu huspeniny. Potom ju nakrájame a pri servírovaní kladieme spodnou časťou nahor.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť