Všetky recepty > Zákusky a koláče > Suché pečivo

Husárske gombíky

Tradičné drobné pečivo.

 

Počet porcií: 50

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

orechy vlašské 100 g  múka hladká 300 g  cukor vanilkový 20 g  vaječný žĺtok ks  maslo 200 g

Orechy pomelieme a zmiešame ich s múkou, cukrom, žĺtkami a maslom.

2. 

Cesto zabalíme do fólie a uložíme na noc do chladničky.

3. 

Odpočinuté cesto rozdelíme na štvrtiny a postupne spracujeme. Cesto je dosť tvrdé ale spracovávaním rýchlo povolí. Z kúsku cesta urobíme valček s priemerom asi 3 cm. Pokrájame ho na centimetrové dieliky.

4. 

Z každého dieliku urobíme guľôčku a opačným koncom varechy vytvoríme do nej priehlbinu.

5. 

Koláčiky poukladáme na plech a vo vyhriatej rúre pri 180°C ich upečieme (10-15 minút).

6. 

lekvár ríbezľový PL  cukor práškový 1.5 PL

Lekvár zmiešame s cukrom.

7. 

A naplníme ním vychladené krehké koláčiky. Do každej priehlbiny dáme asi pol čajovej lyžičky džemu.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť