Všetky recepty > Hlavné jedlá > Rizoto

Hubové rizoto s kuriatkami

Recept na prípravu lahodného krémového talianskeho risotta s čerstvými kuriatkami.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
   

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 50 g  huby kuriatka 200 g  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL

Nadrobno nakájanú cibuľku a kuriatka osmažíme na rozpálenom oleji. Osolíme a okoreníme.

2. 

víno biele suché 100 ml  vývar zeleninový 200 ml  ryža guľatozrnná 400 g

Pridáme ryžu a mierne ju orestujeme. Podlejeme bielym vínom a vývarom.

3. 

bazalka ½ ČL  vývar zeleninový 300 ml

Pokračujeme v miernom vare, prilievame vývar a udržiavame obsah kastrólu v riedkej kašovitej konzistencii. Dochutíme sušenou alebo čerstvou bazalkou.

4. 

syr Parmezán 70 g  maslo 35 g

Keď ryža prestane chrumkať medzi zubami a začne sa rozvárať na povrchu, pridáme kúsok masla a strúhaného syra. Poriadne zamiešame a necháme prikryté 10 minút.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť