Hubové rizoto s kuriatkami

Recept na prípravu lahodného krémového talianskeho risotta s čerstvými kuriatkami.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
   

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 50 g  huby kuriatka 200 g  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL

Nadrobno nakrájanú cibuľku a kuriatka osmažíme na rozpálenom oleji. Osolíme a okoreníme.

2. 

víno biele suché 100 ml  vývar zeleninový 200 ml  ryža guľatozrnná 400 g

Pridáme ryžu a mierne ju orestujeme. Podlejeme bielym vínom a vývarom.

3. 

bazalka ½ ČL  vývar zeleninový 300 ml

Pokračujeme v miernom vare, prilievame vývar a udržiavame obsah kastrólu v riedkej kašovitej konzistencii. Dochutíme sušenou alebo čerstvou bazalkou.

4. 

syr Parmezán 70 g  maslo 35 g

Keď ryža prestane chrumkať medzi zubami a začne sa rozvárať na povrchu, pridáme kúsok masla a strúhaného syra. Poriadne zamiešame a necháme prikryté 10 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť