Všetky recepty > Hlavné jedlá > Bezmäsité jedlá

Hubová zmes s brandy

Čo so sušenými hubami, ktorých nám z minulého roku zostalo veľa.

 

Počet porcií: 3

Čas prípravy: 25 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

huby sušené 50 g  voda 200 ml

Sušené hríby v miske zalejeme 200 ml vriacej vody a necháme zmäknúť.

2. 

cibuľa 116 g  šampiňóny 300 g

Medzitým ošúpeme cibuľu a nakrájame nadrobno. Spolu s nakrájanými šampiňónmi cibuľu vysypeme do spodnej parnej nádoby.

3. 

soľ  ryža 200 g

Ryžu viackrát na sitku pod tečúcou vodou prepláchneme, necháme odkvapkať, vložíme do nádoby na varenie ryže, posolíme, zalejeme vodou asi 1,5 cm nad povrch ryže. Nádobu s ryžou vložíme do druhej nádoby parného hrnca, zakryjeme.

4. 

maslo 30 g  cesnak 3 strúčiky  brandy 2 ČL  korenie čierne mleté

Huby s ryžou paríme 20 minút. Ku koncu parenia si na strednom ohni v panvici roztopíme maslo, cesnak ošúpeme, prelisujeme, vložíme do panvice spolu s odkvapkanými lesnými hubami. Pri ustavičnom miešaní zmes dusíme 4 minúty. Pridáme udusené šampiňóny, vmiešame brandy, podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame teplé.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť