Všetky recepty > Raňajky > Vajíčkové raňajky

Hubová praženica

Vyberte sa na jeseň skoro ráno do lesa a potom si pripravte chutné raňajky.

 

Počet porcií: 3

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Zbierame huby

Vyberieme sa skoro ráno do lesa a nazbierame chutné dubáky, prípadne nejaké tie masliaky či suchohríby. Doma huby znovu prekontrolujeme a v prípade akýchkoľvek pochybností o ich jedlosti či nejedlosti si radšej zo sporných kúskov praženicu nepripravujeme.

Zbierame huby

2. Spracovanie húb

huby lesné dubáky 400 g

Huby očistíme, z povrchu klobúčikov odstránime ihličie a listy. Nožičky jemne oškrabeme. Huby prekrojíme a skonrolujeme či nie sú červivé, tie nekonzumujeme. Zdravé huby nakrájame na plátky a na sitku pod tečúcou vodou dobre umyjeme.

Spracovanie húb

3. Základ pod huby

cibuľa 100 g  olej slnečnicový 3 PL

Cibuľu nakrájame nadrobno a podusíme na oleji.

Základ pod huby

4. Dusíme huby

rasca drvená 1.5 ČL  soľ 1.5 ČL  voda 20 ml

Pridáme huby, rascu, soľ a podlejeme vodou. Dusíme pod pokrievkou 15 minút.

Dusíme huby

5. Hubová praženica

vajce slepačie 6 ks

Do udusených húb pridáme vajcia, miešame do zrazenia vajec na praženicu.

Hubová praženica

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť