svetvomne.sk

Hubová praženica

Vyberte sa na jeseň skoro ráno do lesa a potom si pripravte chutné raňajky.

 

Počet porcií: 3

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Zbierame huby

Vyberieme sa skoro ráno do lesa a nazbierame chutné dubáky, prípadne nejaké tie masliaky či suchohríby. Doma huby znovu prekontrolujeme a v prípade akýchkoľvek pochybností o ich jedlosti či nejedlosti si radšej zo sporných kúskov praženicu nepripravujeme.

Zbierame huby

2. Spracovanie húb

huby lesné dubáky 400 g

Huby očistíme, z povrchu klobúčikov odstránime ihličie a listy. Nožičky jemne oškrabeme. Huby prekrojíme a skonrolujeme či nie sú červivé, tie nekonzumujeme. Zdravé huby nakrájame na plátky a na sitku pod tečúcou vodou dobre umyjeme.

Spracovanie húb

3. Základ pod huby

cibuľa 100 g  olej slnečnicový 3 PL

Cibuľu nakrájame nadrobno a podusíme na oleji.

Základ pod huby

4. Dusíme huby

rasca drvená 1.5 ČL  soľ 1.5 ČL  voda 20 ml

Pridáme huby, rascu, soľ a podlejeme vodou. Dusíme pod pokrievkou 15 minút.

Dusíme huby

5. Hubová praženica

vajce slepačie 6 ks

Do udusených húb pridáme vajcia, miešame do zrazenia vajec na praženicu.

Hubová praženica

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť