Hubová polievka

Jesenná polievka z čerstvých suchohríbov a masliakov.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

huby lesné 500 g

Nazbierané huby očistíme. Suchohríbom odstránime jemným oškrabaním z klobúčikov ihličie a iné nečistoty. Masliakom očistíme klobúčiky stiahnutím tenkej kožovitej vrstvy z povrchu klobúka. Každý hríb prekrojíme a skontrolujeme či nie je červivý.

2. 

Potom huby umyjeme pod tečúcou vodou, nakrájame a ...

3. 

voda

... dáme ich na minútu obvariť do vriacej vody.

4. 

Po obvarení vodu zlejeme.

5. 

voda 2.5 l  rasca mletá 1 ČL  soľ 2 ČL

Huby vložíme do hrnca, pridáme vodu, rascu, soľ a privedieme do varu. Varíme 20 minút.

6. 

zemiaky 500 g

Kým sa huby varia očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky zemiaky. Po uplynutí času varenie húb ich pridáme k nim a ďalej 20 minút spolu varíme.

7. 

múka hrubá 125 g  vajce slepačie 1 ks

Z múky a vajíčka vymiesime tuhé cesto.

8. 

Cesto nastrúhame...

9. 

... a prisypeme do polievky. 10 minút povaríme.

10. Zápražka

masť bravčová 30 g  cibuľa 90 g  múka hladká 40 g  voda ½ l

V rajnici osmažíme na masti pokrájanú cibuľu. Pridáme múku a chvíľu ju popražíme. Potom prilejeme vodu a zápražku rozvaríme.

Zápražka

11. 

Zápražku precedíme do polievky a polievku prevaríme.

12. 

petržlenová vňať 30 g

Petržlenovú vňať umyjeme a nesekáme.

13. 

soľ

Zamiešame ju do polievky, podľa chuti môžeme polievku prisoliť a podávame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť