Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Hruškový koláč s pudingom

Jednoduchý recept na prípravu výborného koláča s krehkým cestom a náplňou z kúskov hrušiek vo vanilkovom pudingu.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cukor práškový 1 PL  vajce slepačie 1 ks  maslo 180 g  soľ ¼ ČL  múka hladká 300 g

Z uvedených ingrediencií vymiešame cesto "pâte à foncer". Začneme vymiešaním zmäknutého masla a cukru. Primiešame vajce a soľ. Postupne pridávame preosiatu múku. Hotové cesto odložíme najmenej na pol hodiny do chladničky.

2. 

puding vanilkový - prášok 40 g  cukor kryštálový 1 PL  mlieko plnotučné 3,5% 300 ml

Uvaríme si hustý puding.

3. 

hrušky 400 g

Do hotového pudingu vmiešame očistené a na drobno nakrájané hrušky.

4. 

maslo 10 g

Trochu viac ako polovinu cesta rozvaľkáme na približne 3 mm a vtlačíme do vymastenej formy na pečenie.

5. 

škorica mletá ½ ČL  med 2 ČL

Pridáme puding s hruškami, posypeme škoricou a pokvapkáme medom.

6. 

Zvyšok cesta tiež rozvaľkáme a rozprestrieme na vrch koláča.

7. 

Prebytočné cesto odstránime a môžeme ho použiť na ozdobenie koláča.

8. 

vajce slepačie 1 ks

Pred pečením potrieme povrch rozšľahaným vajíčkom.

9. 

Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť