Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Hruškový koláč s karamelom

Výborný koláč z rýchleho tvarohového cesta a hrušiek, poliaty sladučkým karamelom.

 

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka polohrubá 150 g  múka hladká 150 g  cukor kryštálový 100 g  vajce slepačie ks  tvaroh jemný mäkký 200 g  kypriaci prášok do pečiva ČL  mlieko plnotučné 3,5% 250 ml  maslo 100 g

Maslo necháme rozpustiť a vychladiť. Do hlbšej misy nasypeme, vložíme a nalejeme ingrediencie.

2. 

Cesto vyšľaháme dohladka.

3. 

maslo  múka polohrubá

Rozotrieme ho do koláčovej formy, alebo na menší plech vymastený maslom a vysypaný múkou.

4. 

hrušky 250 g

Hrušky ošúpeme a pokrájame na plátky.

5. 

citrón ks

Hneď ich kladieme na cesto a citrónovou šťavou ich aj celý koláč pokvapkáme.

6. 

Pečieme v rozohriatej rúre na 170°C asi 50 minút.

7. 

cukor kryštálový 100 g

Cukor upálime na karamel.

8. 

mlieko plnotučné 3,5% PL  maslo PL

Pridáme mlieko, maslo a dohladka rozmiešame.

9. 

Karamelom polejeme hrušky a čiastočne aj upečený koláč. Ak máme karamel moc tuhý, pred polievaním ho trochu nahrejeme.

10. 

Necháme vychladnúť a karamel ľahko stuhnúť.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť