Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Hruškový koláč s karamelom

Výborný koláč z rýchleho tvarohového cesta a hrušiek, poliaty sladučkým karamelom.

 

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka polohrubá 150 g  múka hladká 150 g  cukor kryštálový 100 g  vajce slepačie 1 ks  tvaroh jemný mäkký 200 g  kypriaci prášok do pečiva 2 ČL  mlieko plnotučné 3,5% 250 ml  maslo 100 g

Maslo necháme rozpustiť a vychladiť. Do hlbšej misy nasypeme, vložíme a nalejeme ingrediencie.

2. 

Cesto vyšľaháme dohladka.

3. 

maslo  múka polohrubá

Rozotrieme ho do koláčovej formy, alebo na menší plech vymastený maslom a vysypaný múkou.

4. 

hrušky 250 g

Hrušky ošúpeme a pokrájame na plátky.

5. 

citrón 1 ks

Hneď ich kladieme na cesto a citrónovou šťavou ich aj celý koláč pokvapkáme.

6. 

Pečieme v rozohriatej rúre na 170°C asi 50 minút.

7. 

cukor kryštálový 100 g

Cukor upálime na karamel.

8. 

mlieko plnotučné 3,5% 2 PL  maslo 1 PL

Pridáme mlieko, maslo a dohladka rozmiešame.

9. 

Karamelom polejeme hrušky a čiastočne aj upečený koláč. Ak máme karamel moc tuhý, pred polievaním ho trochu nahrejeme.

10. 

Necháme vychladnúť a karamel ľahko stuhnúť.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť