Hŕstková polievka fazuľová s údeným kolenom

Hustá polievka, zo štyroch druhov fazúľ a cícera, s vynikajúcim údeným kolienkom. Polievku odporúčame uvariť vo väčšom množstve, nakoľko ju budete chcieť raňajkovať, obedovať i večerať pre jej neodolateľnú chuť.

 

Počet porcií: 12

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava strukovín

fazuľa rubín 100 g  fazuľa biela 100 g  fazuľa Cranberry 100 g  fazuľa strakatá 100 g  cícer sušený 100 g

Po "hrsti strukovín nasypeme na stôl a strukoviny preberieme. Uvedené strukoviny si môžeme zakúpiť ako produkt, v už namiešanom pomere.

Príprava strukovín

2. 

voda

Prebratú fazuľu zalejeme v hrnci vodou a 6-8 hodín ju necháme namočenú.

3. Príprava mäsa

bravčové koleno údené 700 g  voda

Údené koleno umyjeme, vložíme do hrnca a zalejeme zarovno vodou. Varíme zakryté, do mäkka, podľa veľkosti kolena, cca 60 minút. Uvarené koleno vyberieme z vývaru, necháme vychladnúť, potom ho rozoberieme a mäsovú časť nakrájame na malé kocky. Vývar nevylievame.

Príprava mäsa

4. Varíme polievku

voda 2 l  soľ 2 ČL  zemiaky 250 g  vývar z údeného mäsa 750 ml

Vodu z namočených strukovín vylejeme a pridáme k ním čerstvú vodu a soľ. Strukoviny varíme 30-40 minút. Zemiaky očistíme, pokrájame na drobné kocky a po uplynutí uvedeného času ich pridáme k strukovinám. Dolejeme vývar z údeného kolena. Varíme do zmäknutia zemiakov.

Varíme polievku

5. Zápražka

masť bravčová 30 g  cibuľa 150 g  múka hladká 100 g

Cibuľu očistíme a nakrájame, pridáme ju k roztopenej masti a do sklovita opečieme. Prisypeme múku a opražíme ju.

Zápražka

6. 

paprika červená mletá 3 ČL

Stiahneme teplotu a pridáme papriku, premiešame

7. 

a ihneď zalejeme horúcim vývarom z práve sa variacej polievky. Zápražku rozvaríme.

8. 

Zápražku precedíme do polievky a polievku prevaríme.

9. 

Nakoniec vmiešame údené mäso

10. 

cesnak 6 strúčikov  majoránka 2 ČL

pridáme pretlačený cesnak a majoránku.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť