svetvomne.sk

Hroznová omáčka na stredoveký spôsob

Chuťovo zaujímavá, hustá omáčka. Je veľmi vhodná ako netradičná príloha, spolu s tradičnými lokšami, k pečenej kačke.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 35 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

hrozno biele 1 kg

Bobuľky hrozna odstopkujeme.

2. 

Hrozno rozmačkáme a necháme postáť.

3. 

slanina prerastená 300 g

Slaninu nakrájame a osmažíme ju takmer do oškvarkov na panvici.

4. 

Rozmačkané hrozno preberieme a odstránime kôstky. Ide to ľahko. Vždy časť hrozna naložíme na plytký tanier a malé kôstky oddelíme nabok taniera.

5. 

Z panvice zlejeme časť vyškvarenej masti a pridáme hrozno. Varíme asi 15 minút za častého miešania.

6. 

cesnak 4 strúčiky

Po 15 minútach pridáme nakrájané strúčiky cesnaku. 5 minút povaríme. Podľa toho akú hustú chceme omáčku mať celkový čas varenia môžeme predĺžiť alebo skrátiť.

7. 

šalviové lístky

Nakoniec pridáme nasekanú čerstvú šalviu podľa chuti. Môžeme pridať aj sušenú, vtedy omáčku ešte chvíľu povaríme.

8. Servírujeme

...s pečenou kačicou a lokšami.

Servírujeme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť