RECEPTY

Hroznová omáčka na stredoveký spôsob

Hroznová omáčka na stredoveký spôsob

Chuťovo zaujímavá, hustá omáčka. Je veľmi vhodná ako netradičná príloha, spolu s tradičnými lokšami, k pečenej kačke.

recept,fotorecept,hrozno biele,slanina prerastená,Prívarky a omáčky,Bezlepkové,Bezlaktózové

Prívarky a omáčky

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak4strúčiky
hrozno biele1kilogram
slanina prerastená300gramov
šalviové lístky-

 

Recept

1. 

hrozno biele 1 kilogram

Bobuľky hrozna odstopkujeme.

2. 

Hrozno rozmačkáme a necháme postáť.

3. 

slanina prerastená 300 gramov

Slaninu nakrájame a osmažíme ju takmer do oškvarkov na panvici.

4. 

Rozmačkané hrozno preberieme a odstránime kôstky. Ide to ľahko. Vždy časť hrozna naložíme na plytký tanier a malé kôstky oddelíme nabok taniera.

5. 

Z panvice zlejeme časť vyškvarenej masti a pridáme hrozno. Varíme asi 15 minút za častého miešania.

6. 

cesnak 4 strúčiky

Po 15 minútach pridáme nakrájané strúčiky cesnaku. 5 minút povaríme. Podľa toho akú hustú chceme omáčku mať celkový čas varenia môžeme predĺžiť alebo skrátiť.

7. 

šalviové lístky

Nakoniec pridáme nasekanú čerstvú šalviu podľa chuti. Môžeme pridať aj sušenú, vtedy omáčku ešte chvíľu povaríme.

8. Servírujeme

...s pečenou kačicou a lokšami.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies